Dlaczego prasa do pizzy jest niezbędna w gastronomii?

pizza na talerzu

Prasa do pizzy to jeden z tych elementów wyposażenia pizzerii, bez których nie da się sprawnie prowadzić działalności. Bez dostępu do tego typu sprzętu trudno byłoby uzyskać idealne ciasto na pizzę, a dodatkowo prasa pozwala skrócić czas potrzebny na jego przygotowanie. Ma to ogromne znaczenie w profesjonalnych pizzeriach, gdzie przez cały czas pojawiają się nowi goście i trzeba zapewnić błyskawiczną obsługę każdego zamówienia, a jednocześnie nie można sobie pozwolić na obniżenie jakości.

Jeżeli chcesz mieć pewność, że nowa prasa do pizzy pozwoli ci stworzyć ciasto, które będzie miało oczekiwane parametry, a jednocześnie zależy ci na zakupie niezawodnego sprzętu w dobrej cenie, poniżej znajdziesz kilka przydatnych porad. Nawet jeżeli uważasz, że maszyna do ciasta do pizzy nie jest ci potrzebna, znajdziesz tu argumenty, które mogą przekonać cię do zakupu i zadbania o lepsze wyposażenie lokalu.

Komu potrzebna jest prasa do pizzy?

Niektórzy restauratorzy nie zdają sobie sprawy z tego, że potrzebują w restauracji profesjonalnej prasy do pizzy. Nie każdy wie o tego typu nowościach, ale jednocześnie trudno wskazać kogoś, kto miał okazję pracować na dobrym sprzęcie i uznałby jego zakup za zbędny. Nic więc dziwnego, że pizzerie, które chcą oferować pizze o odpowiedniej średnicy, na cieście o idealnej grubości, zawsze kupują prasę. Dużą zaletą takiego sprzętu jest to, że ciasto powstaje w krótszym czasie i nie trzeba się martwić o to, czy będzie delikatne i odpowiednio grube. To sprawia, że pizza powstaje szybciej, więc lokal może obsłużyć więcej klientów. Co najważniejsze, każdy z nich otrzyma wysokiej jakości pizzę. Prasa nie tylko ułatwia pracownikom robienie ciasta i pozwala realizować większe ilości zamówień, ale dodatkowo zapewnia operatorowi kontrolę nad całym procesem przygotowywania ciasta. Markowe prasy dostępne są u sprawdzonego dostawcy, który ma również sklep internetowy. Możesz więc wejść w twojej przeglądarce na stronę gastroprodukt.pl/prasy-do-pizzy i sprawdzić, czym powinna wyróżniać się idealna prasa.

Jakie parametry techniczne prasy do pizz są najważniejsze?

Dużą zaletą te oferty jest to, że każdy produkt został starannie opisany. Klient nie musi więc martwić się o to, że kupi nieodpowiednie produkty. W razie potrzeby może drogą telefoniczną lub przez czat uzyskać dodatkowe informacje na temat rozwiązań do przygotowywania ciasta na pizzę oraz innego wyposażenia dla lokali gastronomicznych. Istotne parametry, na które warto zwrócić uwagę, to przede wszystkim średnica. Można kupić prasy w dwóch wariantach: 330 mm (mniejszy) i 450 mm (większy). Ważniejsze jest jednak to, żeby sprzęt został wyprodukowany z najlepszych materiałów. Dzięki temu prasa do ciasta posłuży przez wiele lat i pozwoli przygotować ogromną ilość pizz. Wymiary prasy zostały zaprojektowane w taki sposób, że bez problemu zmieści się w każdym lokalu gastronomicznym, w którym oferowana jest pizza. Istotne jest tylko zapewnienie płaskiej powierzchni, na której zostanie postawiona prasa ze stali nierdzewnej. Zastosowanie takich materiałów zwiększa jej żywotność. Markowa prasa jest zabezpieczona przed wilgocią, a także odporna na uszkodzenia mechaniczne. Wspomniany materiał został wykorzystany do przygotowania obudowy prasy oraz poszczególnych elementów. Również tarcze wykonane są ze stali nierdzewnej. Jednocześnie producent nie zapomniał o bezpieczeństwie pracowników, którzy będą korzystali z prasy. Sprzęt spełnia wszystkie niezbędne wymogi i ma ochronę, która zapewnia pracownikom bezpieczeństwo

Sklep internetowy z wyposażeniem dla lokali gastronomicznych

Bez względu na to, czy chcesz kupić tylko jedną prasę i interesuje cię dostawa pod wskazany adres, czy potrzebujesz kompletnego wyposażenia do pizzerii, w sklepie dostawcy znajdziesz wszystkie rozwiązania. Niektóre z nich dostępne są w atrakcyjnych promocjach, dlatego warto zapytać o przecenione produkty do pizzy. Każdego dnia dostawca realizuje zamówienia na sprzęt do pizzerii dla małych lokali oraz największych punktów, co potwierdza, że są to niezawodne produkty. Chociaż ceny porządnych pras do ciasta mogą wydawać się duże, należy uwzględnić oszczędności związane z tym, że przygotowane na nich ciasto za każdym będzie udane, a dodatkowo skrócony zostanie czas potrzebny na jego przygotowanie. Eliminuje to problemy z marnowaniem składniku oraz pozwala sprzedać większą ilość pizzy. Pracownicy nie będą więcej narzekali na brak ciasta, przez co klient musi dłużej czekać na realizację zamówienia.

Co jest potrzebne w pizzerii?

W pizzerii, w której dostępna jest dostawa na wynos, prasa z pewnością zwiększy ilość zadowolonych klientów. U dostawcy tego asortymentu znajdziesz również wałkownice do ciasta, podstawy pod piece, szafy chłodnicze oraz pozostałe wyposażenie. Dzięki temu twoja pizzeria będzie nowoczesna i odpowiednio wyposażona.