Rożno do kurczaka – jakie wybrać?

Kurczaki na rożnie

Prowadzisz sklep firmowy? Może restaurację, bistro, czy inny punkt gastronomiczny? Twoi goście na pewno docenią świeżego kurczaka z rożna. Potrzebujesz do tego jednak odpowiedniego urządzenia, czyli właśnie rożna. Nowoczesne konstrukcje umożliwiają jednoczesne pieczenie nawet kilkudziesięciu kurczaków. No dobrze, ale jakie rozwiązanie wybrać? Przedstawimy to w tym artykule!

Wysoka jakość wykonania, innowacyjne technologie, wysoka trwałość i przede wszystkim funkcjonalność. Rożno do kurczaka powinno charakteryzować się wymienionymi cechami. Gdzie takie kupisz? Możesz skorzystać z oferty sklepu GastroProdukt, tam na pewno znajdziesz rozwiązanie dla siebie. Zamiast szukać, sprawdź po prostu ten link: gastroprodukt.pl/rozna-na-kurczaki.

Gdzie sprawdzi się rożno do kurczaka?

Tak jak już pisaliśmy, miejsc jest sporo. Zacząć można od mobilnych punktów gastronomicznych, takich jak food trucki, czy przyczepy gastronomiczne, w których serwować można właśnie tylko i wyłącznie świeże kurczaki z rożna. To jednak nie koniec, tak naprawdę rożno do kurczaka sprawdzi się w każdym punkcie gastronomicznym stacjonarnie. Mowa tutaj o kuchniach hotelowych, ale i tych w restauracji, czy bistro. Tak naprawdę wszystko uzależnione jest od oferty danego przedsiębiorstwa. Jeśli chcesz sprzedawać świeże kurczaki z rożna, taki sprzęt musi znaleźć się na wyposażeniu Twojego lokalu. O czym pamiętać, przy wyborze odpowiedniego urządzenia?

Na jakie rożno do kurczaka postawić?

Tak naprawdę to zależy. Przede wszystkim od liczby gości, czy klientów, jaka odwiedza Twój sklep czy zakład. Jeśli poro, postaw na rozwiązania oferujące możliwość pieczenia kilkudziesięciu kurczaków jednocześnie. Na przykład model zapewniający 24 miejsca na kurczaki. Jeżeli jednak nie masz tylu finansów, przy tym ruch jest mniejszy lub po prostu mało kto zamawia kurczaki, postaw na urządzenie, rożno do kurczaka,  zapewniające nieco mniej miejsc. Postaw na zasilanie gazem ziemnym lub propan-butanem. Wybieraj rozwiązania wygodne, na przykład takie z samo zamykającymi się drzwiami na magnes. Wybieraj ceramiczne palniki, bardzo trwałe, ale łatwe w czyszczeniu. Stawiaj na konstrukcje mniejsze, jeśli mają być bardziej mobilne lub większe, które zostaną zainstalowane na stałe w jednym miejscu. Ponadto pamiętaj o liczbie palników i widelców, a także o mocy, która zapewni szybsze lub nieco wolniejsze przygotowywanie kurczaków z rożna.